Om Fotballgolf.no på Heiatoppen

Fotballgolf.no på Heiatoppen – akkurat på grensen mellom Asker og Lier – ble etablert i 2009. På den tiden slet golfnorge med overetablering av nye golfbaner og netto frafall av nye medlemmer, og det var derfor ikke marked for en ny golfbane. Baneeieren så imidlertid mulighetene som lå i fotballgolf, og besluttet å videreføre anlegget som Norges første rendyrkede fotballgolfbane.

Bane og klubbhus

Fotballgolfbanen på Heiatoppen ligger vis-á-vis E18 og gamle Drammensvei. Nærmeste avkjøring fra E18 retning Drammen er før Lierskogen, og ved Liertoppen hvis du kommer motsatt vei.

Banen består av 18 hull, fordelt på par 3, 4 og 5, og vedlikeholdes av greenkeepere fra Holtsmark Golf. I tilknytning til banen ligger en innredet låve som tjener som klubbhus, med utvendig og innvendig servering.

Hva er fotballgolf?

Fotballgolf, også kalt «footgolf», er et presisjonsspill, der hver enkelt spiller skal sparke ballen i et hull på færrest mulig tilslag. En footgolfbane er tilsynelatende lik en golfbane i utseende, og har som golfbaner flest 9 eller 18 hull. Mens golf er en svært vanskelig sport å mestre, er fotballgolf noe flere kan mestre og finne glede i, og dette er nok den viktigste grunnen til at fotballgolf er den raskest voksende sporten i Europa

Historie

Fotballgolf er en ung sport, men ingen vet nøyaktig hvem som spilte den først. Sannsynligvis ble de første rundene med fotballgolf spilt rundt 2006. I 2009 ble den første offisielle fotballgolfturneringen arrangert i Nederland, og i 2012 ble det internasjonale FootGolf-forbundet stiftet. (FIFG). Norway FootGolf Association (NFGA) er den styrende organisasjonen i Norge, som igjen er underlagt Norges Golfforbund.

 

Vekst

Enkelte krediterer den internasjonale finanskrisen mellom 2008 og 2012 for fremveksten av fotballgolf i Europa og Nord-Amerika. Mange golfbaner slet med lav inntjening, og valget for flere ble å konvertere banene til/ inkludere fotballgolf. Det første verdensmesterskapet i 2007 hadde spillere fra to nasjoner, mens tallet i 2013 var vokst til 30 nasjoner og 200 spillere. 

 

Fotballgolf i Norge

Norge var tidlig ute med fotballgolf, og det første landslaget stilte til VM i 2012. I dag er det i underkant av ti 18-hulls baner, og enda flere med ni hull. Ulven Golf Heiatoppen var en av landets første baner med 18 hull. NFGA er den styrende organisasjonen, og jobber for å få fotballgolf opp og frem. NFGA har som målsetning å ha 30 klubber og 5000 registrerte spillere inen 2015

 

En sport for alle

Vi kan trygt si at fotballgolf er en sport for alle. I motsetning til golf, hvor du behøver en hel bag med spesialredskap, behøver du i denne sporten bare ett eller to gode bein. Fotballgolf er en rimelig aktivitet. Alt du trenger er et par sko, en ball og en greenfeebillett. En runde med fotballgolf tar i snitt 2 timer, som gjør det mulig å spille etter jobb- og skoletid.

Bedriftsarrangementer

Fotballgolf er en perfekt aktivitet for bedrifter som ønsker å belønne sine ansatte. Det er et lavterskeltilbud, og alle kan delta. Det er også enkelt å gjøre det til en lagkonkuranse. Sist, men ikke minst er det en aktivitet som er rimelig og lite tidkrevende, og som gir kolleger hyggelig sosialt samvær ute i naturen. Ta kontakt med Ulven fotballgolf, så ordner vi alle detaljene rundt ditt arrangement. 

 

Private turneringer

Hos Fotballgolf.no legger vi til rette for bursdager, lagfester, utdrikningslag eller andre sosiale events med venner og familie. Vi tilbyr pakkeavtaler for spill og servering, men kan også skreddersy ditt arrangement! 

Priser fotballgolf

  • Sesongkort: NOK 2000,- pr. sesong

  • Sesongkort junior (U-18): NOK 1500,- pr. sesong

  • Greenfee 1 runde: NOK 200,- (senior) , NOK 150,- (junior)

  • Familie (2 voksne, 2 barn eller 1 voksen 3 barn): NOK 500,-

  • Greenfee 1 ekstra runde: NOK 100,-

  • Leie av ball: NOK 30,-

  • Leie av sko: NOK 50,-

  • Vi har utleie av ball og fotballsko!​

  • Betaling  gjøres i proshop/kiosk. Vi tar visa og mastercard, men ikke cash.  

Avbestilling av greenfee for grupper over 10 stk må foretas innen 24 timer før avtalt tid. Dersom avbestilling ikke gjøres innen dette, vil faktura bli utstedt for hele beløpet..

*  Sesongkort og greenfee kjøpes i klubbhuset.

** VI TAR BETALING VIA KORT/VIPPS.IKKE KONTANT!